22 Mart 2015 Pazar

Zeytinyağlı Enginar Dolması

 
 
Taze gelen enginarlarım bayatlamadan 1-2 seçenek sundum kendime; etli mi olsa, zeytinağlı mı? Kabuklu mu kabuksuz mu?
Ve kazanan: Zeytinyağlı Kabuklu Bebek Enginar

Malzemeler;
Ölçü olarak 240ml Cup

•4 Adet Kabuklu Enginar
•1 Limon suyu
•3/4 Cup pirinç
•1 Orta boy soğan
•1/2 Demet dereotu
•2 Yemek kaşığı doğranmış domates
•1 Yemek kaşığı nane
•1 Tatlı kaşığı tuz
•Taze çekilmiş karabiber
•1 Yemek kaşığı zeytinyağ
•1 Tatlı kaşığı Nar ekşisi

Suyuna;
•1 Yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı;

•Geniş bir kaba oda sıcaklığında su doldurulur ve limonun suyu içine sıkılır
•Enginarların dış kabulları üzerinde 2-3 sıra kalacak şekilde soyulur ve ortasındaki tüyleri alınabildiği kadar temizlenir
•Kararmaması için hemen limonlu suya konulur
•Derin bir kabın içine, soğanlar yemeklik doğranır yıkanan pirinç, tuz, karabiber, nane, domates ve ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır
•Karışıma zeytinyağ ve nar ekşisi de eklenir
•Enginarların içine doldurulur, sık bir şekilde tencereye dizilir
•Enginarların yarısına gelecek şekilde su eklenir
•Üzerlerine yağ gezdirilir
Ara ara kontrol ederek, pirinçler iyice pişence kapağı kapatılır
•Soğuduğu zaman tabağa alınır ve üzerine zeytinyağ gezdirilir...

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder