Uzun zamandır yapmadığımı fark ettiğimden ocak başında buldum kendimi...
Malzemeler;
Ölçüler 1 cup =240ml su bardağı
- 6 Orta boy sufle kabı ya da 1 adet kare fırın kabı
- 2 Cup süt
- 1 Cup su
- 1 Cup irmik
- 1 Cup şeker
- 1 Limon kabuğu rendesi (ben yarım sarı limon yarım yeşil limon-lime rendesi kullandım)
- 1 Çay kaşığı vanilya özütü
- Ocak orta ateşte açılır
- Süt,su ve şeker orta büyüklükte bir tencereye alınır
- 5dk piştikten sonra vanilya özütü ve limon kabuğu eklenir, kaynaması için karıştırılarak beklenir
- Kaynamaya başladığı zaman irmik eklenir ve altı kısılır
- Kısık ateşte sık sık karıştırılır, karıştırdığınızda tencerenin altından ayrılıyorsa olmuş demektir
- Bu arada tatlının döküleceği kap ıslatılır
- Karışım eğer tek tek kaplara konulursa iyice soğuduktan sonra bir bıçakla yanlardan ayrılır ve ters çevrilip, üzerine lime(yeşil limon) kabuğu rendelenir, bol limon sevenler için yanına 1-2 dilim limon konulup üzerine sıkılarak yenilir
- Tek bir kaba dökülerek servis edilmek isteniyorsa, baklava desenlerinde kesilir ve üzeri yine limon kabuğu rendesi ile süslenerek servis yapılır...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder