22 Mart 2015 Pazar

İrmik Tatlısı

İrmik tatlısını bilmeyen yoktur herhalde, hem pratik hem de lezzetli olması her evde yapılması için iyi bir nedendir.

Uzun zamandır yapmadığımı fark ettiğimden ocak başında buldum kendimi...

Malzemeler;

Ölçüler 1 cup =240ml su bardağı
  • 6 Orta boy sufle kabı ya da 1 adet kare fırın kabı
  • 2 Cup süt
  • 1 Cup su
  • 1 Cup irmik
  • 1 Cup şeker
  • 1 Limon kabuğu rendesi (ben yarım sarı limon yarım yeşil limon-lime rendesi kullandım)
  • 1 Çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı;

  • Ocak orta ateşte açılır
  • Süt,su ve şeker orta büyüklükte bir tencereye alınır
  • 5dk piştikten sonra vanilya özütü ve limon kabuğu eklenir, kaynaması için karıştırılarak beklenir
  • Kaynamaya başladığı zaman irmik eklenir ve altı kısılır
  • Kısık ateşte sık sık karıştırılır, karıştırdığınızda tencerenin altından ayrılıyorsa olmuş demektir
  • Bu arada tatlının döküleceği kap ıslatılır
  • Karışım eğer tek tek kaplara konulursa iyice soğuduktan sonra bir bıçakla yanlardan ayrılır ve ters çevrilip, üzerine lime(yeşil limon) kabuğu rendelenir, bol limon sevenler için yanına 1-2 dilim limon konulup üzerine sıkılarak yenilir
  • Tek bir kaba dökülerek servis edilmek isteniyorsa, baklava desenlerinde kesilir ve üzeri yine limon kabuğu rendesi ile süslenerek servis yapılır...
Yanına yeşil çay çok yakışıyor...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder