21 Mart 2015 Cumartesi

Elmalı Kek

Elmanın her zaman evde olan bir malzeme olması bu keki sık sık yapmak için en iyi bahane bence.
Havuçlu kekte olduğu gibi bunu da ertesi gün yemenizi tavsiye ederim.
Kek tarifini klasik havuçlu kek tarifine benzetebilirsiniz. 
Ben yabancı bie blogtan not almışım ama  'kitcheninred' isimli harika blogtada tarif mevcut. Benimki onunkinden azıcık değişik.
Tadları aynıdır bence, elma herşeyi güzelleştirir nasılsa...
Malzemeler;
Malzemeler 240ml cup ölçüsüne göre verilmiştir.
•2 Büyük yumurta
•2 Cup un 
•3/4 Cup sıvı yağ- zeytinyağ ile karıştırabilirsiniz
•1/4 Cup krema yada süt
•350 Gram elma
•1 Tatlı kaşığı tarçın
•1/2 Cup dövülmüş ceviz
•1 Çay kaşığı vanilya özütü
•1 Cup şeker
•2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
•1/2 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı;
•Fırını 160 derece ayarlayın, ısınmaya başkasın
•Ben 15cm kek kalıbında yaptım uzun olsun diye siz istediğinizde yapın
•Yumurtalar tuz ile çırpılır ve üzerine şeker eklenip şekerler eriyene sek 3-4 dk çırpılmaya devam edilir
•Elmalar başka tarafta küçük küpler şeklinde doğranır
•Ceviz küçük küçük dövülür
•Tarçın ve ceviz elmalara eklenir bir kenarda bekletilir
•Yumurta ve şeker karışımına yağ ve süt eklenir çırpmaya devam edilir
•Vanilya özütü eklenir çırpmaya devam edilir
•Mikser düşük seviyeye getirilir
•Un ve kabartma tozu eklenir ve sadece 1 dk kadar çırpılır
•Çırpma işlemi bırakılır ve spatulaya geçilir
•Elma karışımı diğerlerine eklenir ve spatula ile iyice karıştırılır, iyice yedirilir
•Yağlanmış kek fırınında üstü açık bir şekilde önce 40dk pişirilir, eğer batırdığınız kürdan ıslak çıkıyorsa üzeri alüminyum folyo ile örtülüp 20dk daha pişirilir bundan sonrası kürdan testi☺️☺️
•Fırından çıkan kek eğer boyu kalıbından taşmadıysa tel üzerinde ters çevrilir ki ortası çökmesin, çökerse de korkmayın lezzeti değişmiyor...

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder