4 Haziran 2015 Perşembe

Sulu Köfte

Herkes sulu köfte yapmayı da yemeyi de sever tahminimce...
Bende evde ara ara pişiririm ama azıcık klasik tarifin dışına çıkarak.

Malzemeler;
•500 gr Yağsız Dana Kıyma
•3-4 Adet Orta Boy Soğan 
•1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
•3-4 Diş Sarımsak
•3 Orta Boy Havuç
•3 Orta Boy Patates
•2 Domates
•2 Sap Kereviz
•Tuz
•Karabiber
•Pul Biber
•Toz Kırmızı Biber
•1 Çorba Kaşığı Salça
•2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
•1 Avuç Maydonoz

Yapılışı;
•Öncelikle 1 soğanı rendeliyip kıyma ve galeta unu ile yoğuralım
•Tuz ve Karabiber ile tatlandırıp 30dk- 1 saat arası dinlendirelim
•Dinlenmiş köfte harcımızı küçük küçük toplar yapalım, sıkı köfteler olmalı, çok yumuşak olmasın
•Varsa döküm tencereye önce küp küp soğanları kesip zeytinyağı ile kavuralım
•Üzerine ince kesilmiş sarımsakları ekleyelim
•Domatesleri küp küp kesip ekleyelim ve 2-3 dk pişmesini bekleyelim
•İnce kesilmiş kereviz saplarını da ekleyelim ve karıştıralım
•Soğanlar şeffaf olunca yuvarlak kesilmiş havuçları ekleyelim
•Havuçları 5-7dk kavuralım
•Üzerine yuvarlak kesilmiş patatesleri ekleyelim
•Salça, Tuz ve Karabiber ekleyip iyice karıştıralım
•Üzerlerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyelim
•Kaynamış suya köfteleri atıp altını iyice kısalım ve kapağını kapatıp iyice pişirelim
•Yemek piştikten ve servisten hemen önce ince kesilmiş maydonozları ekleyelim
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme