fırın sütlaç favorim ama normaline de hayır demem(kahvaltı-öğle yemeği-akşam yemeği olarak tüketebilirim anlamında)
bugünlerde yine sağlıklı olsa ama nasıl olsa derken evdeki malzemelerden göz kararı yaptım, enfes oldu bana göre.
size de göz kararı tarif vericem ama asıl iş size kalmış, suluysa katılaştırmak, katıysa sulandırmak lazım...
Malzemeler;
•1 Avuç Kırık Pirinç
•2 Bardak Light Süt
•1 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu
•1 Tatlı Kaşığı Nişasta
•1 Çorba Kaşığı Bal
•3-4 Çilek
•1/2 Muz
Yapılışı;
Önceden söylediğim gibi tamamen göz kararı yaptığımdan bu ölçüler tahmini, kıvamını siz ayarlayın.
•Pirinç bir sos tenceresinde üzerine su gelecek şekilde haşlanır
•Başka bir tencerede kaynatmaya başladığımız süte haşlanan pirinç, pirinç unu, nişasta ve son olarak bal eklenir
•Kıvamı ne çok sulu nede çok katı olunca(soğudunda da katılaşacak) kaplara alınır
•Kaplara dağıtılan sütlaçların içine eşit miktarda çilek ve muz doğranır
•Yerken üzerine tarçın tavsiye edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder