12 Haziran 2015 Cuma

Fırında Kabak Cips ve Yanına Kavun Salsa

Öğle yemeğinde ne yapsam da yesem derken evdeki malzemeler bana bu ikiliyi önerdi, artık en yakın market arabayla gidilebilecek mesafede olunca bende malzemelerin sözünü dinledim... Peynirli tarif sevenler buraya lütfen☺️☺️

Kabak Cips Malzemeler;
Ben 240ml cup ölçüsü kullandım siz ister göz kararı yapın, ister bardakla ölçün...

•2 Adet Orta Boy Kabak
•1/3 Cup Galeta Unu
•1/4 Cup Parmesan Peyniri
•3 Yemek Kaşığı Yağsız Süt(evde ne varsa onu kullanabilirsiniz)
•1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
•Kaya Tuzu
•Taze Çekilmiş Karabiber
•1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu(Yada Taze Sarımsak Rendesi)
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Yapılışı;

•Fırın 225 derece de ısıtılmaya başlanır
•Kabaklar soyulup, çok ince kesilir(rendenin ince kesme aparatı ya da mutfak robotunun cips aparatı da olur)
•Yağ hariç tüm malzemeler kabakların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır, tuz ve karabiber ne kadar sevdiğinize bağlı olarak eklenir
•Kabaklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır, karıştırma kabında parmesan ve galeta unu kırıntısı kaldıysa üzerine dökülür
•1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdilirip fırına verilir
•yaklaşık 30-35dk kadar sonra alınır ve biraz soğumaya bırakılır, soğuduğu zaman kıtırlaşıyor

Ben üzerine nane ve tuz eklenmiş yoğurt gezdirdim enfes oldu...

Kabakların yanına hemencecik bir salata yapsam diye düşününce evde çok meyve olduğunu, yarın yola çıktığımızı ve birşeyler yapmam gerektiğini hatırladım, sağlıklı, lezzetli bir salsa hazırladım ve bekleyemeden tükettim...

Malzemeler;

•2 Orta Boy Salatalık
•1/2 Küçük Kavun
•1 Soğan(kırmızı soğan ile daha da lezzetli oluyor)
•1 Avuç Maydonoz
•1 Adet Acı Chili Biberi
•Himalaya Tuzu
•Taze çekilmiş Karabiber
•1 Limon suyu(Varsa lime-yeşil limon tercih edin)
•Sızma zeytinyağı

Yapılışı;

•Soyulan salatalıklar küçük kareler halinde kesilir
•Kavun salatalıklarla ya aynı boy ya da azıcık daha büyük kesilir
•Soğan küçük küpler halinde kesilir
•Maydonoz çok ince doğranır
•Tüm malzemeler bir araya getirilip nazikçe karıştırılır
•Önce limon sıkılır
•Ardından yağ eklenir
•Tuz ve Karabiber öğütülüp eklenir 
•Tüm malzeme nazikçe ve iyice karıştırılır

Salsa servise hazır!!!

Kavun salsa durunca da güzel olur ama soğanlar çok yumuşamadan yenmesi makbul olanıdır...
Ben evde 1 dilim mango kalmıştı onu da minik minik doğrayıp içine ekledim, varsa ekleyin harika oluyor, yoksa sorun değil...

Afiyet olsun☺️☺️😆


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder