22 Mayıs 2015 Cuma

Portakal En Çok Çikolataya mı Yakışır

bence sorunun cevabı evet!!! Bayılıyorum portakal ve kakaonun birleşimine.
bugünlerde yazlıkta kısa bir tatil yapıyor olmamız hayatımda hiç birşeyi değiştirmedi ben kahve yanında yiyelim diye bir koşu kek yapıverdim. 
hem sabah Midilli'ye geçiceğimize göre planları yaparken zihnim açılır değil mi tatlı yersem☺️☺️

Malzemeler;

•3 Küçük Yumurta
•1 Bardak Şeker
•1 Bardak Süt
•2 Bardak Un
•1 Bardak Sıvı Yağ(Zeytinyağı kullandım)
•1/2 Bardak Kakao(50gr kullandım)
•1 Paket Kabartma Tozu
•1 Portakal'ın Rendelenmiş Kabuğu
•1/2 Portakal'ın Suyu
•1 Çay Bardağı Soğuk Süt(En son kullanılacak)

Yapılışı;

•Fırın 175 derecede ısıtılmaya başlanır
•Önce Yumurtalar tek tek çırpılır
•Şeker eklenir ve iyice çırpılır
•Yağ eklenir, çırpılır
•Süt eklenir, çırpılır
•Portakal Suyu eklenir, çırpılır
•Kabartma Tozu eklenir ve artık spatula ile karıştırmaya başlanır
•Un eklenir iyice yedirilir
•Kakao eklenir ve iyice karıştırılır
•Karışım çok katı yada sıvı olmamalı!!!
•Portakal kabuğu da rendelenir ve kaba boşaltırılır
•İlk 20dk fırın kesinlikle açılmamalı 40dk sonra mutlaka kürdan testi yapılmalı
•Fırından çıkarttıktan sonra üzerine tahta şişlerle delik açın ve soğuk sütten dökün
Ne çok yumuşak nede normal kek kıvamında olacak...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder