10 Şubat 2015 Salı

Fırında mantar

Ben çok sebze insanı değilimdir, sebze benim için ana yemek yanında yenen, yenmezse eksiklik hissedilen ama sadece yetmeyendir...
amaa aralarında bir tanesi varki her şeklini yerim; ta ta ta taaa... karşınızda mantar...
Pizzada, et yemeklerinde, tavuk yemeklerinde, makarnada, soslarda... 
tek başına sotesini ya da fırınlanmışını... bayılırım kendisine...
bu öğlende pratik olsun, lezzetli olsun, görsel olarakta benden tam puan alıp, midemde yerini buldun diye attım hemen fırına... 
Sizde yapmak istersiniz belki diye tarif;

• fırın kabınız kadar soyumuş mantar
• 1 kutu Tat kesilmiş domates (bayılıyorum bu domatese)
• maydonoz
• kaşar peynir
• sarımsak
• deniz tuzu 
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• taze çekilmiş karabiber
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

• Önce orta boy bir sos tenceresine, domateslerimizi ekleyip üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyuyor, şekeri ekliyor
ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz,
• suyunu iyice çeken domateslerin üzerine bolca sarımsak ekliyor, tuz ve karabiberi çekip bir miktar daha pişmesini sağlıyoruz,
• diğer yanda fırına girebilecek (aynı kapta masaya getireceğinizi düşünürseniz güzel bir kap seçin) kaba önce sosumuzu yayıyoruz, üzerine temizlenmiş mantarların içini alıp yerleştiriyoruz,
• mantarların üzerine dilediğiniz kadar mantar rendeleyip (sadece mantarların üzerine rendeleyin) üzerlerine 1 kaşık zeytinyağ gezdirip, ince kesilmiş maydonoz ekliyor, biraz tuz ve karabiber  çekiyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz... 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder